Tag: laihdutus

Laihdutus

Monipuolinen liikunta onkin tärkeää, vain terveellistä ruokavaliota ei saattaa unohtaa. Syitä laihduttamiseen saattaa olla monia. Miehissä johtavat saksalaiset, toisena ovatkin kreikkalaiset sekä kolmantena ovat suomalaiset! Hoikimpia ovatkin italialaiset sekä ranskalaiset. Näin elimistö pysyy paastotilassa ja kuurilla olo onkin helpompaa. Niiden glykemiaindeksi sekä -kuorma on suurimmat.

Jos laihdutus tosiaan tipu aina kesken ja motivaatio kilojen tiputtamiseen on hukassa, onkin Kevyt Sankari ohjelma juuri Sinulle. Ikää on jo 50 vuotta, jonka tarkoittaa käytössä, jotta työpaikkaa ei niin vain vaihdeta enää. Mausta keittoja ja pirtelöitä. Karkeana arviona pidetään, niin että ois hyvä liikkua tunti päivässä. Voi nähdä heitä mahdollisuuksia, joita ylimääräinen aika tää elämään. Erityisesti jos laihduttettavaa on merkittävästi, on tärkeää asettaa osatavoitteita.

Riittää, jotta suunta onkin aito eli painon ei tartte pudota yhtä paljon joka viikko. Miksi paino silloinkaan tuppaa nousemaan sen kuluttua, jahka kessu tumpataan käynnissä olevan kerran? Painonnousu ei johdu polttamisen lopettamisesta itsestään, vaan elintapojen muutoksesta. Proteiinien syöminen nostaa aineenvaihduntaa myöskin toisella tavoin.

Samoin ulkopuolelta tulevat laihdutusvaatimukset eivät pakosti pysty pitämään motivaatiota yllä kovinkaan kauaa. Hallilla onkin varaa puheisiinsa. Juokse, ui, pyöräile vai kävele reippaasti. Proteiinien sulattaminen ja imeytyminen ruoansulatuksessa kuluttavat paljon enemmän energiaa verrattuna hiilihydraatteihin taikka rasvoihin. Kolaja muut virvoitusjuomat on glykeemisiä pommeja, jotka lisävät insuliinitasoa.

Tämän seurauksena perusaineenvaihduntasi onkin dieetin loputtua hidastunut sekä kilot saattavat helposti palata takaisin. Sekoittavat tunteet voivat vaikka estää tätä luontaista energiansaantia tasaavaa mekanismia toimimasta.

Tavoitteiden saavuttamista onkin iisi seurata askelmittarin avustuksella. Se vaatii yleensä pysyvän muutoksen ruokavalioon ja elämäntapoihin. Rasva nimittäin vie nälän fiiliksen, silti kalorimäärät olisivatkin suht pieniä (tai yhtä suuria kuin mitä hiilareista tulee).