Tag: Sähkösavuke

Poistaako sähkötupakka perinteisen savukken?

Käyttäjien turvallisuuden ja laitteiden tasalaatuisuuden takaamiseksi sähkötupakalta vaadittaisiin lääkerekisteröinti. Toinen tähän vähän liittyvä kriteeri onkin kuinka huomattavasti ja miten lämmintä höyryä e-savuke aiheuttaa, se vaikuttaa visuaalisuuden myös kurkkutuntuman kovuuteen.

Sähkötupakassa tosiaan höyrystetään nikotiinipitoista nestettä, ns. Patruunaan lisättävä nestemmäinen aine on propyleeni-glykoli-pohjaista ja tätä onkin todennettu melko laajasti. Imaisemalla toimivat kuumennukset ovat vähän hienorakenteisempia sekä koostuu pienestä mikrofonista sekä ilmanpainesensorista sekä tuotetta ohjaavasta mikrosirusta. Arvioiden mukaan höyryttelijöitä onkin Suomessa jo kymmeniä tuhansia. Litiumakun nimellisjännite on 3,7 volttia.

Tämä kuuluu vaikka modausosastolle, josta saat lukea lisää tän linkin avulla. Tutkimukset ovat osoittaneet, niin että sähkötupakkaa käytettäessä uloshengitysilma onkin jopa pelkästään vesihöyryä. Tottumus ja tapa tupakoida tietyissä tilanteissa on suuri. Missä sähkötupakkaa pystyy oikeesti käyttää? Edellä mainituista seikoista huolimatta sähkötupakan käyttäminen julkisissa tiloissa ei kuitenkaan monesti ole niin yksinkertaista.

Nikotiinipitoinen sähkötupakka

Kiistanalainen homma sähkötupakassa on nimenomaan tuo propyleeni-glykoli höyryn hengittäminen. Tämä ei ole kessu, ainoastaan sähköinen härpäke, josta imaistaan vesihöyryä samalla tapaa kuten vedetään henkosia kessusta. Sähkötupakka onkin tosiaan terveellisempi vaihtoehto tän käyttäjälle ja henkilön läheisilleen.

Suuri määrä tilaa silti myös nikotiinia sisältäviä sähkötupakan nesteitä ulkomailta myöskin ETA-alueen ulkopuolelta. Lisäksi pienessä osassa molempien valmistajien nestepatruunoita käsitettiin olevan savuille ominaisia nitrosoamiineja. Toinen asia on silloinkaan julkisilla paikoilla sisällä vapottelu. Sähkötupakan akku ladataan yleisimmin USB-latausjohdolla. Sanottakoon, jotta sitä ainetta olemme tottuneet näkemään esimerkiksi elintarvikkeissa sekä kosmetiikkatuotteissa.

Hyvä aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, muutaman patruunan sekä laturin. Nikotiinilaastareiden sekä -purukumien teho tupakoinnin lopettamisessa perustuu heidän sisältämään nikotiiniin, jonka hillitsee vieroitusoireita. Netistä sähkötupakan ostaminen onkin äärimmäisen iisiä vaikket sujuvaa englantia puhuisikaan sikäli kuin en puhu minäkään.

Sähkötupakkaa

Ongelma muissa tuotteissa lie se, että käyttö ei muistuta ollenkaan tupakan polttoa. Seppälää harmittaa, ettei sähkötupakan nikotiiniliuoksia saa kaupata Suomessa.

Sähkötupakka täytyisi kieltää

Miksi sähkötupakka kuitenkin voi markkinointikiellon, vaan esim. höyryhengittimiä ei kielletä? Mielestäni tupakointi täytyisi kieltää lailla ja sähkötupakointi sallia. Uloshengitetty vesihöyry on kuin savukkeiden savua, vain tämä ei haise pahalle. Mikäli nuoret, ennestään tupakoimattomat, alkavat käyttää sähkösavukkeita, luodaan uusi kanava houkutella uusia tyyppejä nikotiinikoukkuun, Hassi toteaa.

Sähkötupakan keksijän, kiinalaisen Hon Likin alkuperäinen tarkoitus oli saada elimistöön nikotiinia kuin tupakalla, vaan ilman savukkeiden sisältämiä yli 400 muuta myrkkyä sekä yli 4000 kuuluisaa kemikaalia. Sitä alhaisempia pitoisuuksia sisältäviä valmisteita pidetään itsehoitolääkkeinä, mitä saattaa tuoda mukanaan Suomeen vai ostaa ulkomailta.

Sähkötupakka vahvistukseksi keuhkoille

Esimerkiksi Dura-C, Titan, sekä Yeti ovatkin kaikki manuaalisia Joye510 e-savukkeita mutta niissä voikin olla jälleenmyyjien logoja tai muuten hieman erilainen ulkoasu. Miten noin saattaa olla uutiset julkaisevat vain sähkötupakasta huonoja uutisia? Esimerkiksi kun syöt purkillisen säilyketonnikalaa saat kehoosi aineita mitkä on potentiaalisesti paljon haitallisempia terveydellesi kuin e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit. Sähkötupakkaa ei ole selvitetty onkin peruskommentti, jonka käy joka kerta vastaan.

Lääkerekisteröinti ei meinaa, että sähkötupakkaa saisivat valmistaa ainoastaan lääkefirmat, kysymys onkin käyttäjien turvallisuudesta huolehtimisesta, Hassi kertoo. Olen kuitenkin itsekin todistanut niin että myöskin nikotiinittomalla versiolla pystyy lopettaa tupakoimisen kokonaan. Eli mitään sekunnin mittaisia rykäisyjä ei kannata ottaa. silloin kun tuntuu että jokainen liuokset ovatkin pihalla, jätä lämmityselementti oikeastaan hetkeksi valumaan paperille samaan stailiin kuin edellisen kappaleen puhdistusohjeessa kerrotaan.

E-neste onkin myös täysin vaaratonta keholle, siinä se sisältää veden lisäksi usein kahta eri sidonnaisainetta mitkä vaikuttavat vesihöyryn koostumukseen, vain joita käytetään myös laajalti perinteisellä elintarvike-alalla. Tämä ei altista muita ihmisiä myrkylliselle savulla ainoastaan jälkeen ilmoille ainoastaan vesihöyryä. Omalla kulutuksellani, näin 1000 mAh/päivä, heitä akkuja täytyisi ladata neljä tai viisi kertaa päivässä sekä tämä on vähän hankalaa sekä työlästä.

Tosin virheellisistä viranomaisilmoituksista saattaa seurata ravintolalle ongelmia. Sähkötupakka onkin oikeastaan yllättävän uusi juttu kotimaassa, elikkä siihen suhtautuminen voi olla vielä vaihtelevaa. Mutta ongelma on näiden markkinointi nuorille viihdetuotteena. Myöskään nikotiinia sisällään pitävät nesteet eivät oo lääkkeitä toiminnallisuuden mukaan. Hauskana yksityiskohtana sähkötupakan ”tulipää” joten ledi palaa yleensä ottaen punaisena jahka tuotetta imee, muistuttaen noin tavallista syöpäkäärylettä.

Sähkötupakka liike lista

Se ois tappanut bisneksen. Onko sähkötupakka hyvinvoinnille haitallista? Sähkötupakan vaikutuksista terveyteen onkin saatavilla nykyään hyvin vähän virallisia tutkimustuloksia ja tän tähden sitä ei ole virallisesti luokiteltu terveelliseksi vaihtoehdoksi röökille.