Poistaako sähkötupakka perinteisen savukken?

Käyttäjien turvallisuuden ja laitteiden tasalaatuisuuden takaamiseksi sähkötupakalta vaadittaisiin lääkerekisteröinti. Toinen tähän vähän liittyvä kriteeri onkin kuinka huomattavasti ja miten lämmintä höyryä e-savuke aiheuttaa, se vaikuttaa visuaalisuuden myös kurkkutuntuman kovuuteen.

Sähkötupakassa tosiaan höyrystetään nikotiinipitoista nestettä, ns. Patruunaan lisättävä nestemmäinen aine on propyleeni-glykoli-pohjaista ja tätä onkin todennettu melko laajasti. Imaisemalla toimivat kuumennukset ovat vähän hienorakenteisempia sekä koostuu pienestä mikrofonista sekä ilmanpainesensorista sekä tuotetta ohjaavasta mikrosirusta. Arvioiden mukaan höyryttelijöitä onkin Suomessa jo kymmeniä tuhansia. Litiumakun nimellisjännite on 3,7 volttia.

Tämä kuuluu vaikka modausosastolle, josta saat lukea lisää tän linkin avulla. Tutkimukset ovat osoittaneet, niin että sähkötupakkaa käytettäessä uloshengitysilma onkin jopa pelkästään vesihöyryä. Tottumus ja tapa tupakoida tietyissä tilanteissa on suuri. Missä sähkötupakkaa pystyy oikeesti käyttää? Edellä mainituista seikoista huolimatta sähkötupakan käyttäminen julkisissa tiloissa ei kuitenkaan monesti ole niin yksinkertaista.

Nikotiinipitoinen sähkötupakka

Kiistanalainen homma sähkötupakassa on nimenomaan tuo propyleeni-glykoli höyryn hengittäminen. Tämä ei ole kessu, ainoastaan sähköinen härpäke, josta imaistaan vesihöyryä samalla tapaa kuten vedetään henkosia kessusta. Sähkötupakka onkin tosiaan terveellisempi vaihtoehto tän käyttäjälle ja henkilön läheisilleen.

Suuri määrä tilaa silti myös nikotiinia sisältäviä sähkötupakan nesteitä ulkomailta myöskin ETA-alueen ulkopuolelta. Lisäksi pienessä osassa molempien valmistajien nestepatruunoita käsitettiin olevan savuille ominaisia nitrosoamiineja. Toinen asia on silloinkaan julkisilla paikoilla sisällä vapottelu. Sähkötupakan akku ladataan yleisimmin USB-latausjohdolla. Sanottakoon, jotta sitä ainetta olemme tottuneet näkemään esimerkiksi elintarvikkeissa sekä kosmetiikkatuotteissa.

Hyvä aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, muutaman patruunan sekä laturin. Nikotiinilaastareiden sekä -purukumien teho tupakoinnin lopettamisessa perustuu heidän sisältämään nikotiiniin, jonka hillitsee vieroitusoireita. Netistä sähkötupakan ostaminen onkin äärimmäisen iisiä vaikket sujuvaa englantia puhuisikaan sikäli kuin en puhu minäkään.

Sähkötupakkaa

Ongelma muissa tuotteissa lie se, että käyttö ei muistuta ollenkaan tupakan polttoa. Seppälää harmittaa, ettei sähkötupakan nikotiiniliuoksia saa kaupata Suomessa.