Sähköpyörä tulee Suomeen

Sähköpyörä sinkula

Sähköpyörä sinkula

Jotenkin useampi suomalainen omistaa suuri määrä sähköpyörää, mitä käytetään eri tarkoitusperiin. Polkimien yhteyteen sijoitettua moottoria sanotaan luontevaksi ratkaisuksi, mutta sähkömoottorin veto tulee suoraan ketjuun sekä poljinvoiman tunnistus tapahtuu suoraan pääkallonpaikalla keskiössä. Gentin kaupunki Belgiassa käytti 0,3 miljoonaa euroa subventoidakseen sähköpyörien ostajia. Ei kun sähköpyörä ulos ja kokeilemaan. Metrossa sähköpyörä toimii, sitä ei tarvinnut laittaa kasaan eivätkä pyydellä kanssamatkustajilta anteeksi, koska Jekku onkin normaalia pyörää sirompi. Kun sitten ensimmäistä kertaa pistin sähköpyörää kasaan pakatakseni tämän autoon, löytyi avaimelle viimein merkitys. Yhteenvetona en ole kokenut suureksi ongelmaksi aiheuta manuaalista tehonsäätöä liukkauden johdosta.

Moottoreita onkin erilaisia. Reilun 20 minuutin työmatkani aikana akku ei ehdi jäähtyä niin paljoa niin että asialla ois väliä. Pienet napamoottorit on sikäli kevyitä, niin että vaikutus ajotuntumaan on minimaalinen, samoin painojakaumaan. Caravan-messujen piha-alueelta voi eri sorttisia sähköpyöriä koeajoon, mikä kandee suunnata hyppyrimäkien juurelle, harjun päälle. Maassa lie tällä hetkellä 150 miljoonaa sähköllä kulkevaa kaksipyöräistä. Se, miten pitkään yhdellä latauksella pystyy ajamaan riippuu akun kapasiteetista (8Ah 16Ah), käytettävästä avustustasosta, maastosta, lämpötilasta sekä vastatuulesta. Tarkoituksena ovat selvittää, minkälaisissa elämäntilanteissa sähköpyöristä ja tavarapyöristä voisi erityisesti olla hyötyä.

Sähköpyörä, eli Pedelec 25 kulkee vaan poljettaessa. Voltti (V) ilmaisee jännitettä akussa, joka tuottaa virtaa sähkömoottoriin. Sähköavusteinen polkupyörä tekevät kuntoilusta mukavaa. Mietintämyssyssä ovatkin myöskin eri liikennemuotoja yhdistävät roaming-systeemit. Ecossa moottori avustaa vähiten, speedissä eniten. Sähköpyöräilyn lisääntyminen ei tämän lisäksi edellytä erillisen laajan latauspisteverkon rakentamista, jotta irrotettavan akun lataus voi useimmiten tapahtua kodin tai työpaikan sähköverkosta. Eräät autonvalmistajat ovat rakentaneet asiakkailleen lippuyhdistelmiä joukkoliikenteen sekä sähköpyöräilyn yhdistämiseksi autoiluun.

Suomessa, toisin kuten muualla maailmassa, tätä ei oikeastaan laajemmin tunneta. Jos itsekin olisin hankkimassa sähköpyörää kaupasta, sekä raha ei ois este, niin ehkä hankkisin tuollaisen Boschin keskiömoottorisysteemin tai vastaavan. Sähköpyörien loppuunkäytettyjä akkuja voidaan toimittaa paikallisiin akkujen kierrätyspisteisiin. Asiaan hieman liittyen sähköpyörällä ovatkin muuten 120kg raja kuljettajan+lastin painolle. Akussa on energiaa 400 Wh eli 0,53 hevosvoimatuntia. 36 Kestävät elämäntavat leviävät parhaiten, kun onnistutaan luomaan yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden välille. Myös mallistossamme lisäksi mallistossamme on nimittäin ns. Minun Cannondale sähköpyöräni painaa 23 kg. Nykyisten sähköpyörien puhti riittää akun kapasiteetista riippuen 50-200 kilometrin matkalle. Ovat hidas arvioida, joiden verran heikentyminen ilmenee käytännössä.

Sähköpyörien sekä tavarapyörien toivotaan osaltaan ratkaisevan arjen esteitä pyöräilyn lisäämisessä. Pyörissä käytettävien litiumakkujen elinikä on neljästä viiteen vuotta. Varsinkin akkuteknologiaa tutkitaan sekä kehitetään vahvasti. Kysyntä näyttäisi kuitenkin olevan lievässä kasvussa. Pyörän saattaa ladata akku kiinnitettynä pyörään taikka akun voi irrottaa simppelisti telineestään ja viedä sisälle ladattavaksi. Muutama kertaa vuoden aikana piti viedä sähköpyörä sisälle sulamaan että sai vaihdettua takaisin kakkoselle. Sitä anturityyppiä käytetään melkein aina edullisemmissa pyörissä.

Moottori antaa keskiöstä tasaista lisävoimaa polkemiseen. Monessa reippaan tasapainotetussa kuten myös mukavassa sähköpyörässä akku on sijoitettu tavaratelineeseen, toisaalta tämä on otettu huomioon myöskin sähköpyörän muotoilussa. Kun moottorin teho pidetään asetusten määräämissä rajoissa, sähköpyörä on lain näkökulmasta klassinen polkupyörä. Sähköpyörän moottorissa onkin tunnistin, joka seuraa poljinten liikettä. Monesti toistuvaan matka-ajoon tarvitaan laadukkaampi sähköpyörä kuin parille kauppareissulle viikossa. Keski-ikäiset ovat löytäneet sähköpyörän kulkupeliksi asiointityömatkoja varten. Heidän hinnat alkavat 500 eurosta. Kiireiselle moottoriavusteinen menopeli on nimittäin aamujen pelastus, siinä sen läpi saattaa vaikkapa 7 kilometrin matkalla säästää 10–20 minuuttia aikaa. Lisäksi, silti kapasiteetti laskisi puoleen alkuperäisestä, akku on minulle edelleen käyttökelpoinen.

Keskiömoottorin voiman optimaalinen hyödyntäminen edellyttää oikeanlaista vaihteiden käyttöä, toisaalta siihen oppii suurelta osin. Jotta sähköpyörä onkin peruspyörää kalliimpi, fillarikaupassa liikkuvasta rahasta lähes neljännes voikin tulla sähköpyöristä. Kuten mainitsin, työmatkani ovat 6km suuntaansa joten pääsen ongelmitta töihin ja takaisin yhdellä akullisella. Silloin pian henkilön jälkeensä, vuonna 1897 herra Hosea W. Tän sijasta Alankomaissa osuus ovat 20, Saksassa 5, Ruotsissa 3 ja Tanskassa 3,5 prosenttia. Tuolloin 2014 keväällä se käsitettiin olevan kuitenkin huomattavasti halvin kyllin hyvän oloinen vaihtoehto, kilpailijat olivat noin kaksi kertaa kalliimpia.

Myös iso mahdollisuus voisi olla työmatkaliikenteessä. Tällaisella anturilla on toisin sanoen kaksi tehtävää. Alhaisten käyttökustannuksiensa lisäksi sähköpyörä säästää myös aikaa. Tällä hetkellä sähköpyöriä kaupataan suomessa nykyään vähän, osuus ovat vain prosentti polkupyörämyynnistä. Sen ansiosta kaksi taaperoikäistä lasta ja nelihenkisen perheen automarketostokset kulkevat fillarilla kotiin merkittävän mäen päälle kevyesti. Myöskin vanhan pyöränsä voi muuttaa sähköpyöräksi muuntosarjalla. Kilpapyörien painot voivat olla 8 kg.

Sähköpyörällä ajaessa saa liikuntaa, siinä rasituksen tasoa voikin säädellä kevyesti itse. Ystäväni monesti kuvittelevat sähköpyörän poljettaessa lataavan akkua. Korkealla tarakalla tän painon jep huomaa. Kun ajaja rupeaa polkea, moottori käynnistyy aina puolen poljinkierroksen aikana. Sähkömoottori avustaa sähköpyörän polkemista, eli matka taittuu kevyesti ja suurelta osin. Olemme mitoittaneet kaikki komponentit juuri sinun tarpeisiisi! Peruslähtökohta aidon muunnossarjan valintaan tuntuu se, miksi pitkän matkan akku avustaa, kuinka suurella voimalla itsekin polkee, ja maasto, jossa pyörää pääasiassa käytetään. Ajaminen onkin yksinkertaisesti hauskaa.