Category: Sähkötupakka

Poistaako sähkötupakka perinteisen savukken?

Käyttäjien turvallisuuden ja laitteiden tasalaatuisuuden takaamiseksi sähkötupakalta vaadittaisiin lääkerekisteröinti. Toinen tähän vähän liittyvä kriteeri onkin kuinka huomattavasti ja miten lämmintä höyryä e-savuke aiheuttaa, se vaikuttaa visuaalisuuden myös kurkkutuntuman kovuuteen.

Sähkötupakassa tosiaan höyrystetään nikotiinipitoista nestettä, ns. Patruunaan lisättävä nestemmäinen aine on propyleeni-glykoli-pohjaista ja tätä onkin todennettu melko laajasti. Imaisemalla toimivat kuumennukset ovat vähän hienorakenteisempia sekä koostuu pienestä mikrofonista sekä ilmanpainesensorista sekä tuotetta ohjaavasta mikrosirusta. Arvioiden mukaan höyryttelijöitä onkin Suomessa jo kymmeniä tuhansia. Litiumakun nimellisjännite on 3,7 volttia.

Tämä kuuluu vaikka modausosastolle, josta saat lukea lisää tän linkin avulla. Tutkimukset ovat osoittaneet, niin että sähkötupakkaa käytettäessä uloshengitysilma onkin jopa pelkästään vesihöyryä. Tottumus ja tapa tupakoida tietyissä tilanteissa on suuri. Missä sähkötupakkaa pystyy oikeesti käyttää? Edellä mainituista seikoista huolimatta sähkötupakan käyttäminen julkisissa tiloissa ei kuitenkaan monesti ole niin yksinkertaista.

Nikotiinipitoinen sähkötupakka

Kiistanalainen homma sähkötupakassa on nimenomaan tuo propyleeni-glykoli höyryn hengittäminen. Tämä ei ole kessu, ainoastaan sähköinen härpäke, josta imaistaan vesihöyryä samalla tapaa kuten vedetään henkosia kessusta. Sähkötupakka onkin tosiaan terveellisempi vaihtoehto tän käyttäjälle ja henkilön läheisilleen.

Suuri määrä tilaa silti myös nikotiinia sisältäviä sähkötupakan nesteitä ulkomailta myöskin ETA-alueen ulkopuolelta. Lisäksi pienessä osassa molempien valmistajien nestepatruunoita käsitettiin olevan savuille ominaisia nitrosoamiineja. Toinen asia on silloinkaan julkisilla paikoilla sisällä vapottelu. Sähkötupakan akku ladataan yleisimmin USB-latausjohdolla. Sanottakoon, jotta sitä ainetta olemme tottuneet näkemään esimerkiksi elintarvikkeissa sekä kosmetiikkatuotteissa.

Hyvä aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, muutaman patruunan sekä laturin. Nikotiinilaastareiden sekä -purukumien teho tupakoinnin lopettamisessa perustuu heidän sisältämään nikotiiniin, jonka hillitsee vieroitusoireita. Netistä sähkötupakan ostaminen onkin äärimmäisen iisiä vaikket sujuvaa englantia puhuisikaan sikäli kuin en puhu minäkään.

Sähkötupakkaa

Ongelma muissa tuotteissa lie se, että käyttö ei muistuta ollenkaan tupakan polttoa. Seppälää harmittaa, ettei sähkötupakan nikotiiniliuoksia saa kaupata Suomessa.

Sähkötupakka

Sähkötupakka onkin reippaan yksinkertainen sähköinen härpäke. Atomisaattori muuttaa nikotiininesteen höyryksi, jonka sitten onkin tätä ns. Ensimmäistä kertaa sähkötupakkaan tutustuessasi kannattaa useimmiten tilata jokin suosittu aloituspaketti, joka pitää sisällään laturin, monia akkuja sekä höyrystäjiä sekä parin nestepatruunan testaamista varten.

Sähkötupakan messissä tulee joka kerta käyttöohjeet, mitä ei toistaiseksi oo nimenomaan suomeksi tarjolla hölmöstä lainsäädännöstämme johtuen, mutta ei hätää, sähkötupakan käyttö onkin todella helppoa jopa vailla käyttöohjeita. Sähkötupakasta ei usea ole kuullutkaan. Keski-Euroopassa ilmiömäisen suosion saanut sähkötupakka on systemaattisesti kielletty viranomaisten toimesta kotimaassa, vaikka kyseessä onkin ehdottomasti tehokkain asia polttamisen lopettamiseen.

Syy suosioon on selvä. Sähkötupakka vaikuttaa tupakoinnilta, näyttää siltä, ja sitä voi polttaa ravintoloissa sisällä. Tämä ei tuota kasvaimia, eivätkä haittavaikutuksia ympärillä olevia. Eriäviäkin näkemykisä on tosin esitetty. Sähkötupakkaa on totaalisen laillista ”polttaa” paikoissa missä tavallinen polttaminen on kielletty jotta nämä eivät pidä sisällään lainkaan savuketta.

Koska monet sähkötupakka-mallit ovat hyvinkin realistisen näköisiä tupakan kopioita tulet hyvinkin pian joutumaan selittelemään harrastustasi sekä itsekin suosittelisin niin että et käytä sähkötupakkaa sisätiloissa joissa on paljon kansalaisia, sähkötupakasta vaikka lähtee imettäessä näkyvää tapaisia joka voikin joitain häiritä tai minimissään hämmentää. Näitä kierteitä on valitettavasti toisiakin, vain 510 onkin selvästi yleisin.

Höyrystimessä onkin sama kierre sekä jälleen 510 on yleisin sekä harvoin onkin syytä valita muuta kierrettä. Standardiakuille tarvitaan erillinen laturi. Sillä tosin pystyy ladata monia eri kokoisia litium-akkuja. Ne vaikka jokainen on melko harvinaisia sekä sinulla olemassaolevan tiedon mukaan ei ole valmiina sopivaa laturia. Sähkötupakan liuos on samaa kuin savukoneissa käytetty.